Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2009 12:57 - Бизнеса в Китай- различен и странен - част II
Автор: vnosbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 1521 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.05.2009 13:29



image
4. За съжаление много от представителите на делови Китай, нямат навика да четат внимателно договорите и документацията съпътсваща дадена сделка. Много често се допускат грешки при изготвянето на документите за напускането на Р. Китай, което води до съответното закъснение на доставката. За наша радост, никога досега не ни е отказана компенсация за забавянето на товара, разбира се ако тази клауза е записана в договора.

5. Голямото количество посредници в Китай може да Ви донесе не само по- високи разходи, но и да изкриви информацията от която се нуждаете. В по- голямата си част внос-износ пазара в Китай е пазар на посредници. В някои случаи това е добре, в други е вредно и опасно. Във всеки случай е хубаво да знаете с кого си имате работа.

6. Законодателството в Китай, както и всичко друго там, си има своите особености.
Например, решение на Арбитражен съд извън територията на Китай няма никаква стойност там, ето защо упоменаването на Арбитражен съд в договорите намиращ се в друга страна, не означава , че няма да Ви се наложи да се съдите на територията на Китай.


Друг пример е , когато клиентите искат да им бъде предоставен в оригинал на английски език експортната декларация, неразбирайки , че тоеа е вътрешнокитайски документ , който съществува само на китайски език. Количеството оригинали е определено методологически и всички те са предназначени за инстанцийте в Китай, с цел възстановяване на ДДС, ако има право на това фирмата.
В този случай компанията от Китай, може да предостави копия и заверен превод на Английски език. На клиента може да му се стори подозрително цялото това действие, ако се позовава на опита си от други страни.

7. Представителите на бизнеса в Китай са крайно подозрителни към въпроси касаещи начина и управлението на бизнеса, и особено въпроси свързани с търговския риск.
Сложно е да се намери бизнес партньор в Р.Китай, въпреки многочислеността на организации произвеждащи или предлагащи продукция към която Вие имате интерес.

Много често при работа с фирми от Китай е трудно да се разбере логиката на техните действия и постъпки.

Тези и други особености на бизнеса в Китай, трябва да се отчитат, при вземането на решение да се възползвате от профисионалните услуги на нашата фирма за организацията на Вашия бизнес в Китай.

Най- добрият преговарящ, с производителите в Китай, са самите китайци

Ако искате да сте сигурни  за Вашия бизнес с КИТАЙ, свържете се с нас от тук

image


Тагове:   внос,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vnosbg
Категория: Бизнес
Прочетен: 88334
Постинги: 32
Коментари: 6
Гласове: 274
Спечели и ти от своя блог!
Архив