Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2009 10:31 - Китайски особености - полезни съвети-част IV
Автор: vnosbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 1509 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Номер....4: Нивото на комуникацията с китайския партньор. Много от производителите, особено в Северен Китай и в отдалечените места, все още не боравят добре с Интернет. Южен Китай, в този смисъл е много по-добре развит спрямо северните райони, и английският език се говори по-добре и по- често. Но не всички производства са на Юг. Оценката за възможността за работа на английски език с производителя е в компетенцията само на специалист.

Номер...5: Производителите се търсят там където са много.
Не е тайна, че в Китай съществува някакъв вид райониране на различните типове производстото. Хранително-вкусовата промишленост например, е силно развита в провинция Шандонг. А в един малък град в провинция Жейянг е съсредоточено 80% от производството на китайски чорапи. Има и изолирани производства, понякога доста добри но това е рядкост . В този случай се губи ефектът на конкуренцията. Много по-лесно е да договориш цените с производител, който знае, че до неговата фабрика ще намерите още една дузина такива , а може би и по - добри.

3. Да предположим, че сте намерили подходящи според Вас производители.

Дори имате изпратени мостри с цени от тях, и искате да ги посетите и да се уверите на живо. Не планирайте Вашето пътуване с точност до ден и час, както сте свикнали да правите обикновенно! Запомнете, че във входа на организирането на Вашата визитата в Китай, ще възникнат стотици различни "номерца" , и ще се наложи да променяте Вашите планове в движение. Това важи особено силно, ако това е първото Ви посещение на китайския пазар.
  източник: www.vnos.bg


Тагове:   внос,   вносител,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vnosbg
Категория: Бизнес
Прочетен: 88304
Постинги: 32
Коментари: 6
Гласове: 274
Спечели и ти от своя блог!
Архив