Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2009 10:40 - Китай изпревари САЩ в производството на слънчеви панели
Автор: vnosbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 1146 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Китайската компания Suntech, базирана в китайската провинция Waxi, е на път да стане втория най-голям доставчик на фотоволтаични клетки, измествайки от това място немската Q-Cells.


Обвързването на Китай с производството на соларната енергия е малко вероятно да окаже съществено влияние върху борбата с глобалното затопляне. Консумацията на енергия на страната расте по-бързо, отколкото на която и да било друга страна, въпреки че САЩ като цяло все още консумират повече. Целта на Пекин е да генерира 20 000 мегавата от соларана енергия до 2020г., което е половината от капацитета от електроценталите, работещи на въглища.

Suntech планира да изнесе част от производството си в САЩ, за да намали транспортните си разходи. Стивън Чан, който ръководи отдела за международни продажби и реклама, обясни, че тази стъпка ще даде възможност на компанията да рекламира продукта като "произведен в Америка", което значително би улеснило продажбите в страната. Според първоначалните прогнози, фабриката трябва да наеме между 75 и 150 работника и ще е раположена във Финикс или Тексас. Стойността на инвестицията е 30 милиона долара. 90% от работниците ще са заети в крайния производствен процес и ще сглобяват панели от готови части, транспортирани от Китай.
Това изглежда е успешна стратегия, защото друг голям китайски производител Yingli Solar съобщи, че също обмисля да изнесе част от производството в САЩ.



Тагове:   внос,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vnosbg
Категория: Бизнес
Прочетен: 88356
Постинги: 32
Коментари: 6
Гласове: 274
Спечели и ти от своя блог!
Архив