Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2009 10:52 - Бейджинг Ауто влиза в играта за Опел
Автор: vnosbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 743 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.05.2009 11:10


Китайският гигант Бейджинг Ауто (Beijing Automotive Industry Corp) е проявил интерес не само към топ германския автомобилостроител, но и към всички европейски подразделения на Дженарал Мотърс (General Motors), информира в. "Financial Times".

image

Изданието все още не получило официално потвърждение от китайската компания, а централата на Дженерал Мотърс в Цюрих упорито мълчи.

Анонимни източници на "Financial Times" твърдят, че това всъщност не е официална оферта, а просто проява на интерес и едва ли ще има напредък по въпроса. Индустриални анализатори в Поднебесната също се отнасят скептично към сериозността на намеренията на концерна.

Китайското правителство също се погрижи да обезкуражи автомобилните компании в страната за евентуалната им експанзия навън заради срива на автомобилния пазар.

Бейджинг Ауто е един от водещите китайски производители на автомобили, като най-известната й марка като че ли е Хюндай (Hyundai), която прави съвместно с корейската едноименна компанания. Китайците успяха да реализират на пазара 250 000 коли през първото тримесечие на годината.

Бейджинг Ауто влиза в конкуренция за Опел с Фиат (Fiat), производителят на авточасти Магна (Magna) и базираната в Белгия инвестиционна компания RHJ International.

Агентирането на Вашия бизнес в Китай е наша основна работа




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vnosbg
Категория: Бизнес
Прочетен: 88358
Постинги: 32
Коментари: 6
Гласове: 274
Спечели и ти от своя блог!
Архив